top of page

Nine Star Ki

Terug naar de basis. Wie ben je nu eigenlijk? Om te ontdekken wie jij nu echt bent en wat maakt dat jij in je element zit maak ik gebruik van de technieken van Nine Star Ki. Dat is een methode vanuit de oosterse filosofie waarin er wordt gekeken naar de 5 elementenleer.

Alles is energie! Alleen energie kan je niet vastpakken. Toch weet je dat het er altijd is. Zonder energie is er namelijk geen leven en dus geen groei.
Energie kan je niet veranderen maar je kan wel leren hoe ermee om te gaan. Zo werkt dat ook met ons als mensen. Iedereen draagt een energie bij zich en reageert op dingen anders. Als we onszelf snappen en helemaal kunnen omarmen (dus zowel de mooie kanten als de minder mooie kanten) en je snapt dat een ander het op een andere manier doet dan komt er meer begrip en rust en gaan de dingen zoveel makkelijker.

Hoe werkt het?
Iedereen heeft een reeks van 3 cijfers die gekoppeld is aan je geboortedatum. Deze 3 cijfers zijn verbonden aan een element en met jouw reeks krijg je inzicht in wie je bent, hoe je reageert vanuit emotie, hoe je handelt en overkomt bij anderen. Hierin komen jouw kwaliteiten, valkuilen, behoeftes en drijfveren naar boven. Super interessant en leerzaam om zo nog meer inzichten te krijgen in jezelf maar bijvoorbeeld ook in je partner, kind, werknemer, vriend(in) enz.  

Want waarom komt de één wel uit zichzelf in beweging en heeft de ander altijd een zetje nodig. Waarom heb jij altijd oog voor een ander en denkt de ander eerst aan zichzelf. Of waarom ben jij altijd op tijd en lukt het een ander iedere keer niet. Jezelf snappen en daarmee ook een ander geeft zoveel ruimte voor verbetering in communicatie.

5 Elementenleer
Nine Star Ki werkt met de cyclus van de 5 elementen; water, hout, vuur, aarde en metaal.
Ieder element heeft zo zijn eigen kenmerkende eigenschappen en om het element beter te snappen is het belangrijk om te kijken naar wat het element in de praktijk doet.

 

Zo is water flexibel,

Hout staat voor verbinding,

Vuur zit vol met passie,

Aarde zorgt voor stabiliteit en voeding

bij metaal hoort leiderschap.

Geen enkele eigenschap is beter of geen enkel element is mooier maar alles bevat een positieve kant en is daarmee automatisch onlosmakelijk verbonden met een negatieve kant. Die twee horen bij elkaar en dat is de basis van Nine Star Ki. Yin/Yang noemen we dat. Zonder het één kan het ander er niet zijn. Zonder dag is er geen nacht. Zonder licht is er geen donker. Er is geen goed en geen fout alles hoort erbij.

Wie ben ik?

Ik ben zelf een 793. 7 metaal, 9 vuur en 3 hout.
Wat staat voor plezier, vrijheid, passie en verbinding.

 

Ben jij nieuwsgierig naar jouw elementen?

Als jij weet wat jouw elementen zijn kan je met meer compassie naar jezelf en een ander kijken. Dan weet je wat je nodig hebt en waarom je doet zoals je doet. Wil jij weer terug naar de kern en jezelf helemaal begrijpen, snappen hoe de onderlinge verhoudingen zijn binnen je reeks en weten waar jouw grootste behoeftes liggen dan kijk ik graag met je mee. Maar hoe fijn is het ook om bijvoorbeeld te snappen waarom het tussen jou en je kind stroef loopt of hoe je kan zorgen dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt.

Het enige wat ik nodig heb is je geboortedatum en dan plannen we een afspraak in.

Tijdens dit gesprek krijg je inzicht in:
* Wie ben je nu echt?
* Jouw kwaliteiten, valkuilen, behoeften en drijfveren
* Tips over hoe je het beste kan omgaan met wat je lastig vindt of waar je
  constant tegenaan loopt.
* Tips over hoe je nog meer in je kracht kan staan vanuit jouw element en
  hoe je bijvoorbeeld je ontbrekende elementen op een makkelijke manier
  kan toevoegen.
* Betreft een sessie van 90 minuten
* Na afloop krijg je van mij digitaal een samenvatting in de vorm van een
  mooi naslagwerk.

De kosten voor een Nine Star Ki consult zijn EUR 181,50

20210820_194052_edited.jpg
bottom of page