top of page

Neuro-Emotionele Integratie

Alles wat we meemaken in ons leven wordt opgeslagen door je onderbewuste in je lichaam. Wij slaan niet alleen de dingen op die we nu meemaken maar hebben ook al eerder dingen opgeslagen vanuit onze kinderjaren en zelfs ervaringen die al generatie op generatie worden doorgegeven.

Het lichaam is ontzettend slim en weet heel goed wat er speelt. Alle antwoorden zitten eigenlijk al in jou.

NEI is een manier om er achter te komen waarom jij of je kind emotioneel of lichamelijk vastloopt.
Iedere patroon of klacht begint bij een emotie. Elke emotie wil namelijk gezien worden, jij wil gezien worden. Maar soms zijn gebeurtenissen zo heftig dat je ze niet goed kan verwerken of begrijpen en stop je ze zelfs zo diep weg zodat je ze niet meer hoeft te voelen. Juist het niet verwerken, begrijpen of wegstoppen van emoties zorgen ervoor dat er een blokkade ontstaat. Deze blokkade zorgt voor een disbalans waardoor je lichaam weer reageert als het in een soort gelijke situatie terecht komt of kunnen er klachten ontstaan.

Doormiddel van NEI gaan we op zoek naar de oorzaak die onder het probleem ligt. Ik maak hiervoor gebruik van een biotensor (energetisch meetinstrument) of de O-ring spiertest. Aan de hand van vragen reageert je lichaam als vanzelf. Zo kunnen we op een snelle en eenvoudige manier een emotioneel probleem, lichamelijke klacht of een onverwerkte gebeurtenis oplossen. Laten we de energie weer stromen en het lichaam zijn zelfhelend vermogen gebruiken om de disbalans te herstellen zodat de klachten of het probleem kan verminderen of zelfs verdwijnen.  


 

Quotes 'nd Notes.jpg

Het voordeel van deze methode is dat het toe te passen is bij iedereen zowel kind als ouder. Kinderen vinden het zelfs leuk en hoeven niet te praten als ze dat niet willen. Het lichaam vertelt het verhaal en geeft als vanzelf de antwoorden.

 

Met deze methode maken we gebruik van kennis over het brein en de bewegingspatronen, de invloed van het autonome zenuwstelsel en zijn overlevingsstrategieën en de kennis van de gehele zwangerschap en geboorte.

 

Dus zit jij of je kind niet lekker in zijn vel en merk je dat jij of je kind constant tegen hetzelfde aan loopt en weet je niet zo goed hoe dit op te lossen of waar het vandaan komt dan kunnen we met NEI hier samen naar kijken.

bottom of page